Támogatás / pályázat a napelemek telepítésére

Napelem rendszer támogatás, napelem pályázat

Ha komolyan gondolkodunk egy napelem rendszer telepítésén, azonban az anyagi helyzetünk miatt nem tudunk cselekedni, akkor szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a pályázatokra különféle támogatásokat is kaphatunk. Ennek azonban számos feltétele van, amiknek eleget kell tennünk. Egy napelem pályázat megírása komplex folyamat, időigényes és nagyon pontosan kell minden adatot feltüntetnünk a jelentkezési lapon.

Annak érdekében, hogy megkönnyítsük a saját dolgunkat, és ne kelljen többször utánajárni egy-egy dolognak, ajánlatos egy olyan szakembert felkeresni, aki jártas ebben, és a projektmenedzser szerepét felvállalja. A napelem pályázat nagyon jól hangzik, de készüljünk fel arra, hogy ha elkezdjük és végig is akarjuk vinni, akkor komoly munka előtt állunk. Számos dokumentumot kell beszerezni, pontos adatokat kell megadnunk és alapos számításokat kell elvégeznünk, valamint számolni kell minden eshetőséggel, hogy a pályázat fedezhessen mindenféle kiadást.

Hogyan kezdjünk neki a napelem pályázatnak?

A legegyszerűbb mód természetesen az interneten való keresgélés, tehát folyamatosan látogassuk azokat az oldalakat, amelyek pályázatok hirdetésével foglalkoznak. Mindig legyünk készen arra, hogy lecsapjunk az aktuális lehetőségekre. Ha jelenleg nem is találunk olyat, aminek a feltételeibe beleillünk, nem kell elkeseredni, mert számos új pályázatot hirdetnek meg, vagy akár arra is lehetőség van, hogy az ideiglenesen felfüggesztetteket újra megnyitják.

Ha tehát megtaláltuk a pályázatot, fontos, hogy feljegyezzük a pontos kódszámát, hiszen ez alapján tudják azonosítani. Miután ezzel megvagyunk, elkezdhetjük az első lépéseket: megadjuk az adatainkat. Ide tartozik a pontos helyszín, ahová a napelemek telepítve lesznek, beleértve a házszámot és egyéb elérhetőséget. Ha azt gondolnánk, hogy a dátum csak formalitás, akkor nagyot tévedünk, ugyanis napra pontosan kell megadni a munkálatok elkezdésének a dátumát, valamint azt is, hogy mikor lesz befejezve.

Ami a projektet illeti, alapos és részletes bemutatást kell szolgáltatni; tehát meg kell határozni a célunkat, a környezetet, ahol a telepítés történik, a munkálatok menetét stb.

Igen, ez a sok apróság nagyon időigényes tud lenni, és sokszor úgy érezhetjük, hogy kár volt belekezdeni. Azonban gondoljunk csak bele, hogy a sok munka gyümölcse az lesz, hogy szinte ingyen hozzájuthatunk egy napelem rendszerhez. A támogatás ugyanis lehet részleges, de akár teljes körű is, ami azt jelenti, hogy minden költséget az Unió áll majd.

Mennyi ideig tart a napelem pályázat elbírálása?

Nos, ez minden pályázatnál változó. Meg kell érdeklődni a projektmenedzsertől vagy maga a pályázat hirdetőjétől. Mivel nagyon sokan pályáznak egy ilyen rendszerre, érthető, hogy időbe fog telni az elbírálás, azonban a legtöbb esetben a lehető leghamarabb felteszik az eredményeket az internetre.

Miért éri meg napelemre pályázni?

A legfontosabb szempont természetesen az, hogy nagy mértékű anyagi támogatáshoz jutunk. Ez az, ami mindenkit érdekel, hiszen a pénz gondot okoz a legtöbbünknek. Ezt leszámítva azonban számos más előnnyel jár a napelemek telepítése. Például ingyen használhatjuk fel a napenergiát, ezáltal pedig önálló energiaszolgáltatókká válunk. Mivel a napenergia állandóan éri a Földet, mindenki hozzájuthat, és fizetni sem kell érte. Tehát nagyon jó módszer ez arra, hogy elektromos áramot állítsunk elő. A működése környezetbarát, ezért is biztatják és ösztönzik annyira az embereket a használatukra.

Ami magát a rendszert illeti, karbantartás terén nagyon jól bizonyít, hiszen egyáltalán nem szükséges, vagy csak minimálisan kell karbantartó műveleteket végezni. Ráadásul garancia is jár a rendszerre, tehát az biztos, hogy nekünk nem jár anyagi kiadással a karbantartása. Az anyagi megtérüléshez el kell telnie jó pár évnek, de eközben jelentősen spórolhatunk a számláinkon.

Végezetül szeretnénk összefoglalni röviden a napelem rendszer mellett szóló érveket, melyekkel szeretnénk meggyőzni mindenkit arról, hogy megéri pályázni, bármennyire is bonyodalmas:

  • Energiatakarékos berendezés, tehát spórolhatunk vele hosszú távon
  • Környezetbarát, mert a működése során nem szabadulnak fel káros anyagok, így kíméljük a környezetet és a légkört is
  • Hosszútávú befektetés, ami akár több, mint 30 évig is jól működik és áramot generál
  • A napenergia egy megújuló energiaforrás, tehát korlátlanul áll a rendelkezésünkre
  • Nemcsak napos időben képes villamosenergia előállítására
  • Az ára folyamatosan csökken, hiszen egyre több cég foglalkozik a gyártásával
  • A túltermelt energiát akkumulátorokban rakhatjuk el nehezebb időkre
  • Minimális karbantartást igényel
  • Több éves garancia jár hozzá

napelem-tamogatas-napelem-rendszer-palyazatok

Hozzászólás

Az email címet nem jelenítjük meg sehol.