Napelem panelok / Amerisolar

Közzétette: | szeptember 07, 2015 | Megújuló energia magazin, Napenergia | Nincs hozzászólás
Amerisolar polykristályos napelemes panelok.

A napelemes rendszerek áramtermelő része nem más, mint maga a napelem panel. Napelem panelokat már mindenki láthatott, mivel a napelemes rendszer ezen részei mindig a szabadban találhatóak, például háztetőkön vagy különböző földre telepített napelem tartó és forgató szerkezeteken. Egy napelemes rendszer méretezésénél és tervezésénél meghatározó tényezők közé tartozik a napsugárzás mennyisége és a napelemes panelok telepítésére rendelkezésünkre álló optimális felület. Az esetek túlnyomó részében ez semmilyen problémát nem szokott jelenteni, mivel hazánk éghajlati adottságai ideálisak napelemes rendszerek telepítéséhez. De mi van akkor, ha maga a felület, ahova a napelemes panelok telepítésre kerülhetnek, kicsi? Két lehetőségünk van. Az egyik hogy más helyet keresünk a napelemes panelok telepítésére. Első lépésben mindig a tetőszerkezet kerülnek a napelemes panelok. Amennyiben így nem lehetséges a megfelelő mennyiségű napelemes panelok telepítése különböző tartószerkezetek segítségével a ház környezetében található területen a földre szokás telepíteni a napelemes panelokat. Ez a megoldás lényegesen költségesebb a földre telepített tartószerkezetek ára miatt. Érdemes a napelemes panelok kínálatából a középkategóriás napelemes panelok közül választani, ilyenek például az Amerisolar napelemes panelok. Az ár/érték arányuk nagyon kedvező, és a napelemes panelok hatásfoka igen kedvező. Kevesebb jó minőségű napelemes panelok telepítésével kisebb felületen is meg tudjuk termelni a háztartás energiaszükségletét fedező árammennyiséget.

Amerisolar gyártmányú napelemes panelok

Az Amerisolar egy az Amerikai Egyesült Államokban alapított és működő cég. Tajvanon és Kínában találhatóak a napelemes panelok előállítását végző üzemei. Az Amerisolar napelemes panelok kiváló minőségű alapanyagok felhasználásával készülnek (Toppan, Bridgestone, SFC és Motech). Egyaránt monokristályos napelem panelok és polykristályos napelemes panelok gyártásával is foglalkoznak. Az Amerisolar napelem panelok a piacon egyedülálló garanciális kondíciókkal rendelkeznek, a gyártó a kiváló minőséget 12 évre szóló 91,2%-os teljesítmény garanciával és 30 évre szóló 80,6%-os teljesítménygaranciával támasztja alá. Ezzel a 20 éves múltra visszatekintő Amerisolar cég kitűnik az iparágban magukat képviseltető más cégek csoportjából. Az Amerisolar mellett szól még, hogy a gyártói garancián túl az amerikai óriásbiztosító, a Chubb is felelősséget vállal az Amerisolar termékeire a vállalat viszontbiztosításával.

Amerisolar 250W-os polykristályos napelemes panelok

Cégünk több előre összeállított napelemes rendszercsomagot is kínál, ezeket a rendszereket minden esetben az Amerisolar 250W-os polykristályos napelemes panelok felhasználásával értékesítjük és telepítjük. Kristályos napelemes panelok már az 1954-es évek óta kerülnek előállításra. A kristályos technológia számít napjainkig a legkiforrottabbnak és legelterjedtebbnek is. A kristályos napelemes panelok nagy tisztaságú szilícium cellákból épülnek fel. A szilícium nagy előnye, hogy a felhasználásával készült napelemes panelok árnyékban és napsütésben egyaránt képesek áramtermelésre, természetesen árnyékban a hatásfokuk némileg alacsonyabb, mint zavartalan napsütésben.

A 250W-os polykristályos Amerisolar napelemes panelok kiváló minőségét bizonyítják a CEC, OHSAS18001, TÜV, ISO14001, ISO9001, UL, MCS, KEMCO és CSTB minőségbiztosítási tanúsítványok. A 250w-os Amerisolar napelemes panelok ellenállóak a nedvesség káros hatásai, a só, az ammónia és a korrózió káros hatásaival szemben. 12 éves teljes körű garanciával, szintén 12 évre szóló 91,2% teljesítménygaranciával és 30 évre szóló 80,6% teljesítménygaranciával kerülnek forgalmazásba.

A 250W-os polykristályos Amerisolar napelemes panelok főbb jellemzői:

• Magas sópára és ammónia ellenálló képesség.
• A kimagaslóan magas gyártástechnológiának köszönhető kiváló hatásfok.
• Az akár 5400 Pa hó terhelésnek és 2400 Pa szélterhelésnek is ellenálló masszív alumínium keret.
• Magas cellahőmérséklet és rossz fényviszonyok melletti kiemelkedő teljesítmény és alacsony hatásfokromlás.

Napelemes panelok: bővebben a polykristályos napelemekről

Napelemes panelok polykristályos napelem cellája.

Polykristályos napelemes panelok napelemcellája.

A polykristályos napelemes panelok nevüket a gyártási technológiájuk miatt több kristályban megdermedt szilíciumról kapták. A polykristályos napelemes panelok öntéses eljárással készülnek, a napelem cellák szilícium részét formákba öntik, az öntéses eljárás miatt a syilícium a monokristályos napelemes paneloknál tapasztalható kristályszerkezettel szemben több kristályban dermednek le a lehűlés következtében. A polikristályos napelemes panelok rendelkeznek a legmagasabb hatásfokkal. A telepítésük is könnyű, mivel kevésbé érzékenyek a tájolásra és különböző fényviszonyok mellett is az átlagos hatásfokuk magas. Mivel a napelemes panelok nem tartalmaznak mozgó alkatrészeket a szervizigényük igen alacsony és tapasztalataink szerint meghibásodásuk is nagyon ritka. Javasolt karbantartásuk kimerül az alkalmankénti megtakarításukban. A napelem panelok felületére kerülő szennyeződések ronthatnak a hatásfokon. Időjárástól függően, évente 4-5 alkalommal tanácsos a napelemes panelok felületét megtisztítani. Nagy munkára nem kell gondolni, akár egy kiadósabb esőzés is elvégezheti helyettünk ezt a munkát. A napelemes panelok közt a legmagasabb élettartammal és gyártói garanciával kaphatóak. Érthető, hogy a legtöbb napelemes rendszer polykristályos napelemes panelok felhasználásával lett telepítve.

Cégünk a felsorolt számtalan előnyös tulajdonsága miatt döntött a polykristályos napelemes panelok alkalmazása és ezen belül is az Amerisolar napelemes panelok alkalmazása mellett. Az alábbi linkre kattintva megtekintheti a már említett napelemes rendszer ajánlatainkat. További információkért és díjtalan árajánlatért forduljon hozzánk bizalommal, örömmel állunk a rendelkezésére!

Hozzászólás

Az email címet nem jelenítjük meg sehol.