Napelem értékesítés - Miért fontos a jó napelem kivitelező cég!?

Napelem értékesítés a legjobb napelem kivitelező cég

Ha a vásárlók meghozták a fontos döntést és nemet mondtak a nem megújuló energiaforrásokra alapuló rendszereknek, teret engedve a napelemnek, ami természetesen zöldebb, hatékonyabb megoldás, ami hosszú távon is képes kielégíteni az energia-igényeket. Ha ez a döntés megszületett, akkor felmerül a probléma, hogy kitől is érdemes vásárolni. Egyre többen választják az Alternative Solutions Kft. céget, amelyik több éve tevékenykedik már ezen a szakterületen, igazán tapasztalt a napelemeket és a napkollektorokat illetően is, illetve az árakat tekintve is jutányos ajánlatokkal kápráztatja el a klienseket. A vállalkozás az egész ország területén vállal napelem értékesítést és persze ezen szerkezeteknek a telepítését. A szakavatottságot mindenképp igazolja a tény, hogy a vállalat szakemberei Magyarország minden pontján telepítettek már napelemes rendszert és az ország egész területén bizonyított napelem értékesítés téren.

A kliens tehát egy megbízható, komoly referenciával rendelkező vállalatot választ, ahol a profik a rendszert az előírásoknak megfelelően telepítik, így a magas teljesítmény, a hatékonyság és a gyors megtérülés garantált lesz. Erre azért kell figyelni, mert ugye köztudott, hogy a napelemes rendszer telepítése olyan beruházás, ami hosszú időre szól, hiszen a készülékre 30 éves garancia van. Az itt megvehető napelem rendszer összes fajtája legfeljebb 8 év alatt megtérül. Azonban például ha az inverternek még a megtérülési idő előtt valami baja lesz, egyik komponense meghibásodik, akkor komoly költségekkel járhat a meghibásodás. Ez eredhet a rossz minőségből vagy épp a nem megfelelő telepítésből.

Nem vitás, hogy hogy a napelem értékesítés nagyon fontos feltétele a megfelelő minőségű alapanyagok megléte. Rossz nívóval bíró szerkezetektől senki sem várhat csodát. A cégnél a magas színvonal és a kifogástalan szakavatottság is adott, ezért a ügyfél sosem fog csalódni.

Azt sem szabad persze elfelejteni, hogy az ügyfélnek mindig megfelelő napelemes rendszer kell legyen tervezve, ami persze passzol a körülményekhez és a pénztárcához is. Ezen kombinációnak hála a megtérülési idő a lehető legrövidebb lesz. Aki az Alternative Solutions Kft. megoldásait választja, jól teszi, ha kiszemel egy napelem fajtát is. Ebben persze segítenek a szakemberek is.

Milyen napelem típus válaszható?

A laikusok természetesen nincs honnan tudják, hogy melyik lehet az, amelyik valóban ideális. Ekkor szükséges a szakmai átbeszélés, ami annyiból áll, hogy az ügyfél elmondja, hogy mit szeretne elérni a napelemmel. A szakemberek pedig ezt követően próbálják megtalálni a legjobb készüléket.

Hazánkban igen elterjedtek a 2 és 3 kW-os rendszerek. Ezek 1 és 2 millió forint között mozognak és adott 8db vagy 12 db Amerisolar  vagy Canadian Solar 260W polykristályos napelem. A minőségről a világelső, osztrák Fronius Galvo 2 vagy 3 kW inverter gondoskodik. Erre van egy minimális 5 éves garancia. Emellett nem hiányozhat a kifogástalan K2 Systems GmbH német napelem tartószerkezet, amire 15 év garancia. Főbb komponens még a nívós, UV-álló, szabványos szolár vezetékek, a profi korrózióálló, speciális MC-4 solar csatlakozók, a teljes körű PE földelés, amibe persze beletartoznak a földelési anyagok, vezetékek és a földelő szonda is. Illetve nem maradhat ki a készre szerelt elosztószekrény, teljes AC/DC védelemmel ellátva, a csatlakozási tervdokumentáció, a teljes körű engedélyeztetési ügyintézés. A cég adatai szerint a 2 és 3 kW esetében a várható megtérülési idő 7-8 év, ami manapság teljesen elképesztő.

Akinek a teljesítmény nem bizonyul megfelelőnek, választhatja a 9 és 10 kW-os darabokat is, amiknél szintén adottak a kiváló minőségű alapanyagok.

A beépítésre kerülő eszközökből is látszik, hogy milyen speciális ez a terület a napelem értékesítés, mennyire fontos ismerni a rendelkezésre álló eszközöket és mennyire fontos a teljes körű szakmai tudás.

A napelemes rendszerek fő előnyei azaz a napelem értékesítés fő érvei

Egyre többen választják a napelemeket, ami persze köszönhető a számtalan pozitívumnak, ami egyre világossá válik napjainkban. Az előnyökkel nem csak a szakemberek és hozzáértők vannak tisztában, hanem bizony azok is, akik kicsit érdekeltek a témában vagy épp szeretnének megtudni erről még többet. A legtöbben azért választják ezen szerkezeteket, mert tisztában vannak a pozitív, nem ártalmas ökológiai lábnyommal. Mit is jelent ez?

Kétség sem fér hozzá, hogy a rendszer előállításához alkalmazott energiát egy átlagos napelem 3-6 éven belül visszatermeli. Eközben a napelemes rendszerek átlagos tervezett életkora minimum 30 év, ami biztosítja, hogy több energiát termel meg összesen, mint ami az előállításhoz szükséges. Ezt tisztázva az sem maradhat ki, egy-egy átlagos eszköz képes javítani a a villamos hálózatok hatékonyságát. Ez annak köszönhető, hogy a villamos hálózat a napelemes rendszereknek köszönhetően decentralizált módon is felépíthetők. Kis napelemes rendszerek a hálózatokon javíthatják a hálózat stabilitását. Ahol nincs villamos hálózat, vagy drága a kiépítése, ott a napelemes rendszer akkumulátorokkal is kiépíthető, ilyen rendszerek a szigetüzemű napelemes rendszerek. Ez is bizonyítja, hogy ennek a telepítése sok esetben megoldható.

További pozitívumok

Kimagasló pozitívum az is, ami napjainkban egyre nagyobb főszerephez jut, hogy a napelem, akárcsak sok más megoldás, közelebb viszi az embereket a zöldebb jövőhöz. A 21. században világos, hogy csakis a megújuló energiaforrások jelentik a jövőt, több szempont miatt is. Ezt tanúsítja a tény, hogy az Európai Unió tagállamok is egyre inkább efelé hajlanak. A siker biztosított, mert az országok több, mint 20 000 km2 össz-alapterületű épületeinek 40%-a alkalmas napelem telepítésére, azaz csak az épületeken 1500 GWp napelem telepíthető Európában. Ez évente 1400 TWh áramfogyasztást tudna fedezni, ami az európai összes áramfogyasztás 40%-a lehet 2020-ra. A napelemek a városokban, a tetőkön nem zavaró, zajmentes, tiszta energiaforrást nyújthatnak, nagyon minimális karbantartással. Nem is vitás hát, hogy megéri ezt választani ezen a kontinensen. Persze a többi kontinens sem határolódik el, hiszen Ausztrália, Ázsia és Nyugat- Dél Amerikai is ezt az utat kezdte el járni.

Végezetül az is adott, hogy a napelem nem nevezhető limitáltnak. Ez annyit jelent, hogy nincsenek ismert tényezők a napelemek tömeges elterjedésének. Az alapanyagok bőségesen rendelkezésre állnak, az ipari termelésük évente óriási mértékben növekszik. Azokban az országokban, ahol kiemelten támogatják, több ezer munkahely jött létre a napelemek kapcsán.

Mit kell tudni a napelem megtérüléséről

Minden érdeklődőt először is az ár érdekel. Mennyit kell fizessenek azért, hogy jól járjanak a napelem rendszerrel? Természetesen ide tartozik a megtérülési idő is. Nem vitás, hogy a napelemes rendszereknek esetenként igen magas a bekerülési költsége, azonban nem szabad szem elől téveszteni, hogy ez idővel megtérül. Sőt, néhány év alatt igen nagy hasznot is eredményezhet. Persze a megtérülési időnél több dolgot is figyelembe kell venni. Az egyik legfontosabb az áram díja, de befolyásolja a várható áremelkedés, az infláció, de ugyan így az amortizáció is.

Fontos kiemelni, és ez általánosságban igaz, hogy minél nagyobb rendszert vásárol a kliens, annál jobban jár. Ugyanis minden esetben felmerülnek a fix költségek, amik nem sokat változnak a méret függvényében.  Például ma Magyarországon 1 kW napelemes rendszer bekerülési költsége nagyjából 400 és 500 ezer forint között mozog, amelynek az éves termelése 1100-1250 kWh. Az áram díja 2000-ben még csak 18,4 Ft/kWh volt, azonban ez az érték 2012-re már 49,7 Ft/kWh-ra emelkedett. Ezt követően az általános tarifa csökkent, jelenleg körülbelül. 40 Ft/kWh összegben terheli a fogyasztók pénztárcáját.

Tehát az elmúlt tizenöt évben, voltak olyan évek, amikor csökkent és volt olyan, amikor stagnált, éves szinten átlagosan 6%-os növekedés figyelhető meg.Ezek alapján arra számíthat az ember, hogy az elektromos áram díja folyamatosan növekedni fog, a megtérülési idő pedig ezzel párhuzamosan csökkenni. Hiszen így a napelemes rendszer minden évben 6%-kal többet hoz, mint az azt megelőzőben. Az amortizációt minden napelem teljesítményével, és ez által a megtérülési idejével kapcsolatban is figyelembe kell venni.

Hosszú napelem élettartam a napelem értékesítés egyik legfontosabb érve

A legtöbb gyártó 10 évig termékgaranciát, és összesen 25 évre 80%-os teljesítmény garanciát kínál. Vannak persze cégek, ahol a garancia 30 éves is lehet, ami persze a termék magas minőségét jelenti. Emiatt megbízhatóbb a produktum, ami tovább is bírja és sokszor jobban is teljesít.

Mit is kell tudni tehát a megtérülésről? Nos, ha például a napelemes rendszer 2 millió forintba került, akkor mintegy 8 év alatt teljesen megtérül a beruházási költség. Ettől kezdve pedig sokkal többet meg lehet spórolni, hiszen a termelés több, mint 30 éven keresztül biztosított.

A fenti érvek tekintetében is látszik, hogy a napelem értékesítés elengedhetetlen része a sok éves tapasztalat és rengeteg referencia mivel nagyon sok tető típus létezik és nagyon sok minden befolyásolhatja egy napelem rendszer hatékonyságát. Az Alternative Solulutions Kft. vezető napelem forgalmazó cég Magyarországon sok éves tapasztalattal. Szívesen állunk rendelkezésére amennyiben kérdései vannak megújuló energiaforrásokkal kapcsolatban!

Hozzászólás

Az email címet nem jelenítjük meg sehol.