Andalay Solar napelem

Közzétette: | szeptember 16, 2015 | Megújuló energia magazin, Napenergia | Nincs hozzászólás
Andalay Solar napelem.

A nagy múltra visszatekintő és meghatározó napelem gyártó és forgalmazó vállalatok mellett több említésre méltó fiatalabb vállalat is feltűnt a piacon a közelmúltban. Van példa olyan fiatal vállalatra, melynek vezetősége nagy tapasztalttal rendelkezik a napelem iparban, több évet más cégeknél dolgoztak és egy fiatal vállalat alkalmazottaiként kamatoztatják széleskörű tudásukat. A másik fajta fiatalabb vállalat kreativitással és forradalmian új ötletek megvalósításával, szabadalmaztatásával került gyorsan a napelem iparág vezető vállalatainak a körébe. Kiváló példa az Andalay Solar vállalat. Az ezredforduló után lett alapítva és napjainkra nem csupán az egyik világvezető napelem gyártóvá és forgalmazóvá nőtte ki magát, de nagyon ötletes és praktikus újításokat is kifejlesztett és szabadalmaztatott. Ezeknek köszönhető a gyors és folyamatos növekedése az Andalay Solar-nak.

Andalay Solar, a vállalat

A napelem iparban a fiatal vállalatok közé tartozik az Andalay Solar, 2001-ben lett alapítva. Rövid idő alatt huszonöt szabadalmat mondhatnak magukénak, melyek jelentősen megnövelték a vállalat hírnevét, elismertségét és természetesen az eladási mutatójukat is. Az alapítás óta 100 millió amerikai dollár tiszta hasznot termelt az Andalay Solar. A legzseniálisabb szabadalmuk az INSTANT CONNECT technológia kifejlesztése, ami egyben a védjegye is lett a vállalatnak, kizárólag az Andalay Solar termékei rendelkeznek ezzel a rendszerrel. Minden napelem paneljük ismérve a könnyű, gyors, stabil, idő- és pénztakarékos telepítés, legyen szó csak egy kisebb háztartási vagy nagy ipari méretű napelem rendszerről.

Az Andalay Solar történet

  • 2001, az Andalay Solar megalapításának az éve.
  • 2004, a vállalat kidolgozza, megtervezi és szabadalmaztatja az Andalay Solar technológiát.
  • 2007, kibocsátják az első Andalay Solar teljesen integrált DC napelem panelt.
  • 2009, a DC napelemet követi a szintén teljesen integrált Andalay Solar AC napelem panel. Szintén ebben az évben partneri szerződést írna alá a Lowes-val, és a termékeiket már a Lowes.com-on is értékesítik.
  • 2011, az első teljesen integrált AC&DC napelem panel kibocsátása, ami már kompatibilis lapos tetőszerkezetekkel is.
  • 2012, továbbfejlesztik az AC napelem panelt és bemutatják a piacon az új AC INSTANT CONNECT panelt.
  • 2014, a DC napelem panelek követik az AC panelek fejlődését, piacra kerül a DC INSTANT CONNECT. Ettől az évtől az Andalay Solar termékeit az Amazon.com oldalon is értékesítik.

Andalay Solar feljesztések és termékek

Az Andalay Solar legnagyobb újítása a teljesen integrált napelem panelek kifejlesztése volt. Mit is jelent ez pontosan? Első sorban egy kiváló üzleti ötletet. A napelem gyártók nagy része a napelem panelok hatásfokát és élettartamát helyezik előtérbe. Viszont egy kisebb kutatás az interneten és láthatjuk, hogy ezekben a tulajdonságokban nincs számottevő különbség a különböző gyártmányú napelemek közt. Lényegében a gyártási technológiák egyformák, ezért is nincs különbség a napelemek közt. Némelyik gyártó olcsóbban, egyesek drágábban tudják tömegtermelésben gyártani a termékeiket. Ezért a meghatározó különbség inkább a napelemek árában jelentkezik. Az Andalay Solar más utat választott.

Andarlay Solar Plug & Play

Ezzel a technológiával egy másik irányból közelítették meg a napelem értékesítés stratégiáját. A Plug & Play lényege, hogy a napelemek sokkal egyszerűbben, gyorsabban és költséghatékonyabb módon telepíthetőek. Nincs szükség külön vezetékekre és tartószerkezetre, ugyanis ezek mind bele vannak építve a napelem panelokba. Az Andarlay Solar Plug & Play napelem panelek komolyabb szaktudás nélkül könnyen és egyszerűen telepíthetőek.

Plug & Play vezetékelés

A napelem panelba épített tartószerkezet és a kapcsolódási pontok lehetővé teszik az azonnali vezetékes összekapcsolást a telepítéskor. Röviden a napelem panelok előre beépített kapcsolódási pontjai szerkezetileg és a napelem rendszeren belül is azonnal csatlakoztatják a napelemeket egymáshoz. A Plug & Play technológiát kizárólag az Andalay Solar alkalmazza, saját szabadalmuk.

Beépített tartószerkezet

Feleslegessé vált a külön tartószerkezet megvásárlása és kiépítése. A napelem panelok előre el vannak látva egy bármilyen tetővel kompatibilis tartószerkezettel. Csupán a napelem panel oldalán található sínben a rögzítési ponthoz kell csúsztatni a tartóelemet és meghúzni egy csavart, majd a tető gerendázatához erősíteni azt.

Összekapcsolás

A kapcsolódási pontok szerkezeti stabilitást és azonnali vezetékes összeköttetést és földelést biztosítanak a napelemek közt. Minőségellenőrzött szabadalom, mely a napelemek telepítését gyorsabbá, olcsóbbá és egyszerűbbé teszi. Nincs szükség szaktudásra és plusz vezetékekre.

G-csavar

A napelem panel oldalába beépített sínbe csatlakozik, ezért a tartóelem bárhol rögzíthető a napelem panel oldalán. Stabilabb a rögzítés és ellenállóbb a környezeti hatásokkal szemben, mint például az erős szél vagy a napelemen lerakódó hó súlya.

L-záró elem

A Plug & Play rendszeren belül ez az elem csatlakozik a tető gerendázatához. A napelem tetszőleges pontjára rögzíthető és minden tető típussal kompatibilis. Teljes mértékben pótolja a más rendszereknél alkalmazott, külön telepített tartószerkezeteket.

Andalay Solar INSTANT CONNECT technológia.

Andalay Solar INSTANT CONNECT.

Andalay Solar Instant Connect DC250 és AC250

A DC250 és AC250 megkönnyíti és olcsóbbá teszi a napelem panelok telepítését. Beépített tartószerkezettel, földeléssel, vezetékekkel és csatlakozókkal van ellátva Minden napelem panel külön csatlakozási dobozzal van felszerelve. További információkért, tanúsítványokért és gyári információkért kattintson az INSTANT CONNECT DC250 vagy az INSTANT CONNECT AC250 linkre!

Andalay Solar AC250 és DC250 napelemek Enphase mikorinverterekkel.

AC250 és DC250 Enpahse mikroinverterekkel.

Instant Connect Enphase inverterek

Az Andalay Solar kapcsolatban áll az iparág vezető mikroinvertereket gyártó Enphase vállalattal. Minden napelem panel egy beépített mikroinverterrel kerül forgalomba. A mikroinvertereknek köszönhetően a napelem panelok energiatermelése hatékonyabb, nagy előnye hogy kisebb, a hatásfokot gyengítő körülmények (szennyeződés, hótakaró) nem gyengítik a napelem panel rendszer leadott teljesítményét. Tudjon meg többet az Enphase Mikroinverterekről a linkre kattintva!

Commercial Ballasted rendszer

Az Andalay Solar a nagyméretű rendszerek megrendelőire is gondolt a Commercial Ballasted rendszerrel. Kifejezetten sík tetőre telepített nagy rendszerek szükségleteihez igazították a rendszert.

Összeszerelés és kompatibilitás

Az Andalay Solar Commercial Ballasted rendszere csupán három komponensből áll, gyorsan és egyszerűen telepíthető. A napelem panelok gyárilag 5 fokos szögbe vannak döntve, ami a napelemek hatásfoka szempontjából ideális. Ezzel is leegyszerűsítve a napelem panelok telepítését. A Commercial Ballasted rendszer kompatibilis az INSTANT CONNECT AC250 és DC250 napelem panelokkal. Ez azt jelenti, hogy a tartószerkezet és földelés mellett beépített vezetékekkel is fel van szerelve mind a két napelem panel típus, így nincs szükség külön tartószerkezetre és a napelem panelek összekötésére.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését az Andalay Solar termékei iránt, esetleg egyéb kérdései merültek fel, forduljon hozzánk bizalommal, örömmel állunk a rendelkezésére! Tekintse meg akciós napelem árainkat vagy egy békéscsabai napelem referenciánkat.

Hozzászólás

Az email címet nem jelenítjük meg sehol.